Currently Reading

MORE.

Intotdeauna vrem mai mult. Orice experienta pe care o traim ne poarta mai departe. Orice ne cladeste, ne cere mai mult. De aceea ma intreb: cum am putea sa alegem rutina tocmai in secolul vitezei? Cand timpul e al naibii de pretios!

Suntem oamenii care cred in libertate, pentru ca o traiesc mai intens decat toti predecesorii lor. Suntem cei care, la 16 ani, au trait deja toate experientele pe care parintii lor le experimentau la 25. In orice facem avem nevoie de motivatii puternice pentru ca,  pe masura ce ne tehnologizam, si totul devine “curat si confortabil” cu atat devenim mai instinctuali: mai multa tehnologie, mai multa nevoie de a simti ceva puternic, care sa compenseze.

Fie traim cu nevoia unei “injectii de adrenalina” si facem tot ce ne sta in putinta pentru asta, fie ne lasa genunchii si traim ascunsi.

Inainte, erai un succes in oras daca faceai o facultate. Astazi, pentru un job platit decent, ai nevoie de facultate, master si vreo 10 internship-uri.

Inainte, te casatoreai dupa prima, maxim a doua relatie “pe bune”. Astazi nu se concepe o casatorie fara “experimentarea” cat mai multor posibilitati inainte.

In spatiul din jurul nostru “No regrets” e noua religie. La 20 de ani ne consumam timpul cu o voluptate pe care o tanjim infinita, la 40  timpul pare sa fi expirat.  Si totusi traim pana la 70.

In 2011 nu prea mai vrem sa auzim ca “nu le putem avea pe toate.” In 2011 “the pursuit of happiness” e un lucru tangibil, goana dupa ea e iremediabiala, setea noastra de mai mult ne poarta in toate colturile lumii.

Fara granite, fara prejudecati. Fara limite, fara sa ne uitam inapoi. We own the world or, at least, that’s how we paint the picture.

In principiu pentru ca da, se poate.

Vrem mai mult. Vrem ca lucrurile la care lucram sa fie si mai challenging, vrem ca experientele pe care le traim sa fie si mai intense,and of, course, we want to see the world and the world see us.

And we want to live like kings of our own twisted worlds. E o replica rece cea care-mi vine in minte; the Joker in filmul The Dark Knight, spune: ” If you’re good at something, never do it for free.”

Pentru ca si muzica pe care o ascult in casti este intotdeauna la maxim, dar inima mea e o furtuna tacuta. Pentru ca, oricat ne-am da in stamba, oricat am tipa  de pe un varf de munte, oricat de tare am rade de fericire si oricat de intense ar fi orgasmele noastre, lucrurile cele mai importante se intampla inauntrul nostru.E o sete care, fie ne consuma, fie o depasim incercand sa traim cat de cat impacati cu noi insine.

Dar reusim vreodata?

5 Responses

 1. We always want more- -Jacqueline-s…

  Vrem mai mult. Vrem ca lucrurile la care lucram sa fie si mai challenging, vrem ca experientele pe care le traim sa fie si mai intense,and of, course, we want to see the world and the world see us….

 2. Anca says:

  De cele mai multe ori a-ti dori sa ai mai mult este pentru ca nu ai avut tu sau o ruda, un prieten…
  Nu e nimic gresit in ati dori mai mult insa depinde PANA UNDE vrei sa ajungi si CUM vrei sa ajungi. Uneori e bine sa pui punct chiar daca “setea” iti controleaza mintea. :)

 3. Măcar încercăm, asta e important. 😀

 4. Anca says:

  E si asta un inceput..;))

 5. Jacqueline says:

  “Mai mult” e o sete care ne poarta pasii mai departe. Acum, treaba asta legata de control e ceva mai complicata. :))

Leave a Reply