Currently Reading

Intai sunt Breaking News. Iti intrerup filmul de seara cu reporteri de teren si benzi galbene in josul imaginii. In ecranul televizorului tau se ingramadesc jurnalisti de toate feluri si oameni simpli si autoritati vorbindu-ti despre ceva cu adevarat grav, despre un accident groaznic, o demisie-fulger, sau un scandal de proportii gigantice.

Se vorbeste doar despre asta cateva zile incontinuu. Pe orice post ai schimba, intotdeauna e o stire cu acelasi subiect, problema e in comentariile moderatorilor de talk-show-uri matinale si in referirile pseudo-vedetelor care nu mai au despre ce vorbi (sau ce arata).

Apoi apar editorialistii. Acei jurnalisti care au dormit in redactie cand “a rupt stirea”, au fost chiar si pe teren si acum iti scriu varianta completa a franturile pe care le-ai prins pe un post sau altul. Ei sunt formatorii de opinie, cei care au “overview-ul” si iti spun ce s-a intamplat de fapt in filmul de la TV si care au fost intentiile actorilor. ┬áDin spatele lor vine o armata de bloggeri gata sa fenteze opiniile jurnalistilor si sa-si adopte propria lege a realitatii.

Apoi apare valul doi. Descoperiri socante, dezvaluiri sub presiune, schimbari de directie a evenimentelor incredibile!

Apoi, dupa ce vulcanul senzationalului a erupt intr-un climax asteptat, tacerea se asterne treptat-treptat. Opinia publica e ori obosita de acelasi torent de lava fierbinte peste inima ei (care oricum are nevoie de calmante), ori incapabila sa mai inteleaga care e subiectul filmului la care s-a uitat incontinuu in ultimele zile. Si actorii par sa paraseasca scena (ba morti, ba condamnati, ba inca sub semnul indoielii), iar camerele de filmat uita in ce directie sa priveasca. Iar ziarele uita sa mai scrie despre tragedie, mentionand jumatati de deznodaminte in ultime pagini.

Nu intelegi unde s-a rupt firul. Cum s-a rezolvat de fapt conflictul armat? Cine este arestat in cazul de coruptie? Unde o sa locuiasca de acum inainte copilul abuzat?

Unde se duc stirile care mor? Cine face autopsia cadavrelor de evenimente? Cu ce ramanem din toata febra istoriei?

Nu mai conteaza. Urmeaza alt val de Breaking News.

Sursa poze: weheartit.com

Leave a Reply