Currently Reading

Hai s-o zicem drept: nu cunosc o singura persoana din jurul meu care sa n-aiba macar un serial pe care il urmareste cu sfintenie. Da, stiu, nu va mai uitati la televizor -duh!-, dar, Slava Domnului, serialele populare se pot downloada de pe internet.

Serialele sunt un moft general si motiv pentru discutiile dintre doua cursuri, sau in pauza de cafea de la birou:

“Draga, ai vazut ce a patit ăla din serial?! OMG, cat de tare. Iti zic ca nu m-as fi asteptat…”

“Da, tu, cate lectii de viata intr-un singur episod…”

Măi sa fie!

Asa ca domnisoara J, avida consumatoare de noutati si preocupata maxim de interesele societatii, s-a hotarat sa faca o serie de seriale. Intitulata sugestiv -adica in plain Romanian – Serialu’ de joi, rubrica asta trece in revista serialele populare (si pe cele interesante, va asigur) de astazi. There we go, sugars!:)

The Good Wife


Tagline: His scandal. Her story.

Love it or hate it: with my hand on my heart, true love.

Grade: 9+.

About: Cu un Emmy si Un Glob de Aur in portofoliu valoarea mult laudatului serial nu mai are nevoie de alte certificari. Actrita principala e geniala, actiunea bine dozata, personajele bine conturate.

Subiect? Procuror general in Chicago, Peter Florrick, distins personaj al comunitatii este implicat intr-un scandal politico-sexual si ajunge in inchisoare, cazand de pe un piedestal cat se poate de inalt. Dar, cu toate aceste premise, serialul nu este despre el. Ci despre Alicia, sotia si mama aproape perfecta, obligata acum sa indure, pe langa umilintele provocate de aventurile sotului ei cu prostituate, atentia intregii comunitati. Este acum singura responsabila de intretinerea familiei si de educarea celor doi copii adolescenti.

Dupa jumatate de an de umilinte si crying over split milk, Alicia iese din anonimat si se angajeaza ca avocat – junior associate, cum ii spune in film- la firma Stern, Lockhart&Gardner, firma la care este partener “an old flame” din studentia ei.

Let the games begin.

Daca ati vazut “The Devil’s Advocate” atunci poate va puteti face o idea despre meseria de avocat. “Aparam clientul, nu-i stabilim vinovatia,” spune o data un personaj, asa ca filmul nu risca prea multe judecati cum ca ar idealiza sistemul de justitie american. Caci, in timp ce Alicia dovedeste un extraordinar simt al realitatii si al perseverentei, luptandu-se pentru caz dupa caz, privim prin lupa metode de investigatie nu tocmai ortodoxe sau sedinte cu jurati.

Personajele sunt de-a dreptul savuroase: Julianna Margulies isi joaca rolul cu un crez nebun si te cucereste definitiv. Asta desi e si trecuta de prima tinerete, si maritata. Mai avem apoi tipul avocatei senzuale, a tanarului sarmant care trebuie sa se demonstreze, a investigatoarei care “are metodele ei’ sau a sotului perfect care devine perfect decazut. De neglijat nu sunt nici personajele episodice care “pledeaza” cu succes.

Departe de a contura perfect realitatea totusi, The Good Wife este “as close as it gets”. Niciodata static, niciodata repetitiv serialul isi urmareste intotdeauna personajul in evolutie. Si ce revolutie! De la casnica sotie perfecta, la femeia puternica care merge pana in panzele albe pentru ea si familia ei si care face totul pentru cazurile in care este implicata. Who said feminism became cheap, gentlemen? :>

Vi-l recomand cu toata increderea, dar va avertizez ca da, poate deveni addictive. Eu raman la doza de unul pe zi. Most of the cases.:)

Tips&Tricks? Gasiti serialele de care va vorbesc pe www.vplay.ro. :) Da, for free.

Vizionare placuta si ne vedem joia viitoare cu urmatorul serial. 😉

Leave a Reply