Currently Reading

Stiu ca atunci cand isi pun sacoul sobru sau isi adopta figura acra cand le cereti bani, vi se pare ca n-au fost niciodata tineri. Dar au fost. Dansau “The Moonwalk”, ascultau Europa libera si mergeau la “seri dansante”.

Oricat de rebeli, neintelesi, sau cool vi se pare ca sunteti, parintii vostri au fost la fel ca voi. Doar ca adaptati la vremurile in care traiau.

Ne strambam cand vedem vechile videoclipuri cu mult sclipici si pe George Michael cu ochelari de aviator. Dar, asa cum spunea un drag profesor “Nu radeti. Acestea sunt melodiile care au contribuit la aparitia voastra pe lume.” Pentru ca pe ele dansau, se cunosteau si faceau dragoste parintii nostri. Si ne faceau pe noi.

Daca vi se pare ca voi sunteti libertini si independenti imaginati-va cum erau ei cand se intalneau in perioada comunista. Si nu fiti asa plini de prejudecati pentru ca, pana la urma, chiar si celebrul Liceenii are o scena de sex (ba are. Vedeti daca nu v-ati uitat la toate partile?).

Parintii nostri reuseau performanta sa fie cool si virgini in acelasi timp. Ma rog, in unele dintre cazuri, nu garantez pentru toti. Ca pana la urma, fiecare are sangele fierbinte la 20 de ani. Se uitau la Dallas si Madonna era inca sex-simbol. Purtau culori electrice atunci cand scapau de uniformele de UTCisti. Oh si pentru cei care se cred mai trendy si orginali decat ai lor, aflati ca voi purtati retro si vintage, adica o”adaptare” a modei anilor ’80. Nimic nou sub soare deci.

Fashion icons erau Angela Similea si Oana Sarbu. Doua absente nemotivate te faceau practic “the bad boy of the school” si fiecare barbat avea parul lung in gen Beatles.

Ai nostri mergeau mai des si mai cu drag la cinema si dansau si se indragosteau “la serate”. Organizau excursii in grup si isi scriau scrisori de dragoste, care erau mai tarziu copiate in tot cartierul.

Ai mei sunt destul de secretosi cu trecutul lor, plus ca am fost conceputa dupa nunta (yes, I did the math) asa ca nu am ce detalii picante sa va dau din aceasta perspectiva.

Pentru cei care se indoiesc insa ca parintii au fost vreodata “cool” le recomand blogul urmator: Ai mei erau super (poza de sus tot de aici e luata). E o colectie de fotografii cu parintii de pe vremea cand nu erau parinti. Si nu, pentru a arata bine, n-aveau nevoie sa-si faca poze in baie.

Ai tai cat de cool erau? :)

One Response

  1. Mihai Florea says:

    Intr-o oarecare masura mi se pare justificat, totusi nu pot spune pe deplin justificat.

Leave a Reply