Currently Reading

Exista oameni care realizeaza lucruri a caror excelenta ramane valabila peste decenii. Unii dintre acesti oameni sunt romani.

Nadia Comaneci e prima gimnasta din istorie care a reusit o nota de zece. La zeci de ani de atunci inca mai scrie despre ea CNN. Si acum, in pragul unei noi olimpiade, o statie de metrou din Londra ii va purta numele. Numele ei se va afla undeva intre statii ca Rafael Nadal sau Michael Phelps. Si va inlocui numele popularei King’s Cross.

Nadia este “Zeita de la Montreal.” La vremea acea era o pustoaica de 14 ani cu sperante mari si un antrenament serios in spate. Astazi este unul dintre cei mai celebri sportivi ai lumii. Si este o romanca.

S-a tot vorbit vreo saptamana de acest eveniment. In sfarsit ne-am scos capul din stiri despre crime, politica romaneasca, violuri, politica romaneasca, jeguri si mizeri, politica. Si l-am scos cu nasul in aer si cu un zambet larg pe fata. Ea e Nadia. Nadia a noastra, de care ne place din nou dupa ce ni s-a parut ca-i ceva suspect la ea pentru ca facea reclama la margarina.

Ne-am bucurat sa citim stirea.

Apoi ne-am intors la crime, violuri si politica romaneasca.

Si daca am aminti zilnic de cate o Nadia? Nimic nu m-ar mai bucura mai mult decat sa aud ca unul dintre romani, dintre romanii mei, ar ajunge intr-o zi o stire pozitiva in revista Time. Coperta chiar. Oamenii acestia sunt deja foarte faini, darimaginati-va cum ar fi sa reuseasca macar unul dintre ei sa demonstreze potentialul pe care l-a demonstrat Nadia.

Daca ar fi unul dintre noi viitoarea Nadia?

Surse foto: time.com si gandul.info

2 Responses

  1. Marian says:

    Eu as sublinia altceva : Nadia da numele celei mai faimoase statii pentru Londra! Nu Nadal, nu Phelps, ori mai stiu eu cine! NADIA!

  2. Jacqueline says:

    Sa stii ca si asta e o perspectiva tare interesanta.

Leave a Reply