Currently Reading

In drumul dinspre facultate spre covrigaria de la colt tu ai ajuns deja la New York si inapoi. Intre cursurile de la opt dimineata si intalnirea de tigara de la sase seara tu ai planuit deja pe la ce corporatii vei lucra si cat din lume o sa vezi. Intre doua carti al caror autori nu-ti spun nimic se afla o poza din viitor cu tine, masina ta si apartamentul dintr-un skycraper.

Pentru ca nu-i asa, toate astea se vor materializa in timp ce canti la chitara prin camine vecine sau iti dai unghiile cu oja noaptea tarziu. In timp ce alergi dupa autobuz esti tu sigur ca cineva iti planuieste un viitor maret si tot ce trebuie sa faci este sa mentii gandirea pozitiva si sa astepti momentul oportun sa fii remarcat. Ca, evident, un model de catwalk reperat in nu stiu ce colt de lume de care nici Columb n-ar fi dat in drumul lui spre India. Sau ca un geniu, suta-n suta, descoperit intr-un moment de sclipire in care sparge o parola de messenger, arza-l focu’ de baiet destept!

Nici miresemele parfumelor Chanel nu sunt atat de puternice ca aburii in care ne imbatam noi de vise de viata buna ce va sa vina sigur pe banda rulanta. Trebuie doar sa cascam ochii largi – dar largi de tot – la o serie de norisori roz care se vor transforma, gratie cascatului nostru, intr-un duh fermecat care ne va implini orice dorinta. Doar ca de cele mai multe ori in drumul spre paradis cascam gura la vitrine si riscam sa-si faca nevoile acolo o cioara. 

Da, sigur e bine. Sa te plimbi noaptea prin oras si sa-ti imaginezi ca detii un cod secret prin care strazile ti se vor asterne la picioare, dar dimineata ar trebui sa vezi mai bine si sa scapi si de mahmureala. E frumos sa strigi de pe acoperisul vreunui bloc ca lumea e a ta, dar cumva ar trebui sa o si cuceresti.

“Fatah, lasa ca in cativa ani o sa fim si noi ca astea, tu! O sa avem si noi salarii sa mergem la Paris in vacante!”

Sa va dea Dumnezeu mult noroc, fetelor!

Dar pana atunci, singura metoda sigura de a face bani si a cuceri vise e munca inteligenta. De abia dupa aia se striga:

“Jackpot, Baby!”

Sursa foto: weheartit.com

Leave a Reply