Currently Reading

(In completarea articolului: Ai 20 de ani. Nu muri inainte de vreme.)

Ai 20 si ceva de ani. Nu e nimic pe lume care sa te opreasca.

Esti nebun de dorinta de a fi cineva chiar si atunci cand habar n-ai cine vrei sa fii. E ceva in tine ce nu se regaseste in nimeni altcineva si esti convins ca, daca toti din jur ar putea sa priveasca inauntrul tau, s-ar speria de groaza minunilor de acolo.

Dar inca nu vede nimeni.

Ai 20 de ani. Picioarele tale se misca liber dupa ore de dans si pahare de bautura de parca n-ar simti nimic decat betia momentului.

Si tu stii ca niciodata n-o sa fii mai tanar de atat. Niciodata n-o sa fii la fel de liber.

Asa ca e singura perioada in viata in care poti sa te smulgi din visele care te bantuie noaptea si sa muncesti pentru ele. Ai 20 de ani si toti iti spun ca esti nebun. Ai 20 de ani si nimeni, in afara de cei ca tine, nu te vede cu ochi prea buni.

Dar nu-ti pasa. Niciodata n-o sa ai atata forta. Ai 20 de ani si tot ce stiu ei e sa-ti arate cicatricile propriilor greseli. De care nu s-au vindecat niciodata. Ti le aseaza sub ochi ca marfa proasta pe un galantar pe care esti fortat sa privesti. “Vei ajunge ca noi,” vor spune fara sa rosteasca un singur cuvant.

Dar ai libertatea sa te indoiesti de orice lucru de pe pamantul asta. Ai curajul sa infrunti in idei oameni de doua ori mai in varsta ca tine si puterea de a te ridica de jos dupa fiecare esec. Si apoi de a te arunca cu si mai mult avant in tot vartejul asta, singurul care iti aduce aminte ca traiesti cu adevarat. Ca simti ceva.

Asa ca arunca-te in lume. Cu capul inainte, cum n-ai s-o mai faci niciodata. Ai un vis? Oasele tale au starea perfecta pentru a fi muncite pentru el, pentru a da roade asa cum pamantul ofera celor care stiu sa-l ingrijeasca. Ai mintea atat de agera incat poate concura cu orice experienta si ochii vii in care ard dorinte si care ard refuzul celorlati.

Ai si dreptul sa gresesti. O data si inca o data pana pierzi sirul si vin prietenii sa te ridice de jos si sa-ti aduca aminte unde vrei sa tintesti de fapt. Inca de alte zece ori pana cand stii exact ce si cum trebuie sa faci si nu este un singur suflet pe pamantul asta sa te opreasca. Niciodata n-o sa mai ai toate darurile pe care trebuie sa le valorifici acum.

Ai 20 de ani. Iubesti pana nu poti sa mai respiri. In pat si in afara lui cu aerul unui om care s-ar stinge daca nu ar avea un nume pe care sa-l rosteasca cu intensitate imediat cum deschide ochii dimineata. Si in urma caruia se lasa nestavilit un val de promisiuni incalcate si lacrimi pe care nu le mai masoara nimeni. Iti spui ca toate astea vor fi iertate candva, tu trebuie sa iubesti.

Ai 20 si ceva de ani. Poti sa distrugi orice mit si nimeni nu are idei ca ale tale. Poti sa gusti fiecare experienta si dupa s-o faci piatra de temelie pentru orice plan ai. Si stii ca ai capacitatea de a-l duce la capat.

Ai 20 de ani. Esti cel mai bun antreprenor care a existat vreodata, desi abia acum descoperi ce inseamna sa pornesti de la 0. Esti artistul cel mai prolific, desi abia acum inveti cum sa simti. Esti omul care va vedea lumea, desi ia doar trenul spre orice destinatie.

Ai in tine o tinerete fara batranete alimentata de setea de a explora fiecare lucru de care toti ceilalti se tem. Ai simtul riscului si nu ti-e teama de consecinta pentru ca aripile tale s-ar putea sa fie frante de un zbor in directia gresita, dar picioarele tale tinere au capacitatea de a alerga pana la capatul pamantului.

Asa ca fii cineva. Cel care ti-ai dorit mereu sa fii, gandul acela care te-a tinut in febra planurilor noptile in care toti ceilalti dormeau. Fii ideile care valoreaza mai mult decat toti banii pe care nu-i ai inca. Antreneaza-ti oasele sa construiasca din  nimic totul care sa te implineasca. Transforma idealismul de care te acuza toti intr-o realitate care sa-i uimeasca. Pana la urma…

It is always impossible until someone actually does it.

Ai 20 si ceva de ani. Acum este timpul sa traiesti pentru totdeauna.

Sursa poze: weheartit.com

3 Responses

  1. Simina says:

    Ai 20 de ani. Nu-i dormi :)

  2. Oana says:

    Genial post! astazi esti sursa mea de inspiratie! http://www.youtube.com/watch?v=0yBnIUX0QAE&ob=av3e si asta e piesa pentru 20 si ceva de ani, pentru totdeauna.

  3. Andreea says:

    Si a meaaaaaa! Multumim de inspiratie si de “trezire”. Frumos mod de a-ti incepe ziua cu un impuls pozitiv

Leave a Reply